• Inici
  • Notícies
  • Comencen les sessions de migdies comunitaris de 2025 als CAP de l'Hospitalet del CSI

Comencen les sessions de migdies comunitaris de 2025 als CAP de l’Hospitalet del CSI

  • CAE Ronda la Torrassa - CAP Collblanc
  • Divendres, 31 de gener 2025

Es tracten de trobades mensuals on representants d’entitats i recursos comunitaris visiten els CAP per presentar els seus serveis.

La setmana passada, amb la presentació de Grup Parkinson Club Tennis Taula l’Hospitalet, el CAP Collblanc i el CAP Torrassa 2025 han arrencat una nova etapa de les sessions de migdies comunitaris, una iniciativa posada en marxa el 2024 i que ja ha demostrat el seu gran impacte en la millora del benestar de la ciutadania.

El projecte té com a objectiu principal connectar els professionals sanitaris amb els actius de salut del territori per impulsar la prescripció social. Els primers passos es van fer el 2023 amb diverses accions estratègiques. Des del principi, el grup motor va treballar per sensibilitzar el personal sanitari sobre la importància de la prescripció social, una eina innovadora que connecta la ciutadania amb recursos comunitaris per abordar necessitats no clíniques. A través de sessions formatives, es va destacar el paper dels professionals en la promoció del benestar comunitari i es va elaborar un mapa detallat d’actius de salut al territori, una eina clau per facilitar l’accés als recursos disponibles.

I durant el 2024, es van consolidar els migdies comunitaris, unes trobades mensuals on representants d’entitats i recursos comunitaris visiten els CAP per presentar els seus serveis. Aquestes sessions, d’una hora de durada, han permès conèixer en profunditat els recursos disponibles, descriure la població diana, explicar les activitats que fan i detallar els processos de derivació. Algunes de les entitats que han passat per les reunions han estat: Fundació Akwaba, Club Social Relaciona’t, Cor a Cor, Casal Cívic i Comunitàri Progrès, Biblioteca Josep Janés, etc.

Per garantir la integració d’aquesta informació, s’ha establert una pràctica sistemàtica d’enviament de resums informatius a tot l’equip sanitari després de cada sessió. Això ha facilitat que els professionals poguessin incorporar aquests recursos en les seves pràctiques diàries de manera àgil i efectiva.

Els resultats obtinguts han estat molt significatius. En només 15 mesos, el nombre de prescripcions socials ha passat de 63 el 2022 a 240 al primer trimestre del 2024. Aquest increment no només reflecteix una major adopció d’aquesta pràctica, sinó també l’impacte positiu que té en la vida de les persones ateses. A més, el projecte ha aconseguit enfortir la xarxa comunitària i ha millorat la col·laboració entre el sistema sanitari i els recursos locals.

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU