Fa unes setmanes un projecte de millora de la gestió conjunta d’Anestèsia i Reanimació i Infermeria era premiat en el 12 Congrés de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), com a millor Comunicació: Infermeria avançada d’anestèsia: valoració anestèsica.
Cristina Garrote, infermera de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés, presentava aquest projecte que té com a objectiu dissenyar un model assistencial de gestió nou per a la consulta d’anestèsia. El procediment consisteix en la revisió de les llistes d’espera quirúrgica dels pacients que puguin ser candidats a CMA de diferents serveis, fer una valoració preoperatòria de forma telefònica per part d’Infermeria, i la posterior validació del Servei d’Anestèsia i Reanimació.
Entre alguns dels principals objectius que s’aconseguiran amb la posada en marxa d’aquest projecte (passant per diferents fases) hi haurà la millora de la gestió de les agendes de consulta d’anestèsia, fent-les més eficients; una bona preparació davant de l’augment d’intervencions quirúrgiques; l’optimització de les proves complementàries i la disminució dels costos sanitaris; així com la reducció de desplaçaments dels usuaris als centres hospitalaris.
A la fotografia apareixen els integrants de l’equip que ha desenvolupat aquest projecte d’esquerra a dreta: Maribel Uribe, gestora unitat de programació quirúrgica; Elisenda Pujol, adjunta al Servei d’Anestèsia i Reanimació; Cristina Garrote, infermera UCSI –consulta Anestèsia; Isabel Rosell, gestora Atenció Pacient Quirúrgic (CMA), i Josep Masdeu, cap del Servei d’Anestèsia i Reanimació.